2019. április 23., kedd, Béla napja

Címke: világpolitika

46 cikk 1/5 oldal

A kémkedés modern formái

Egy Lengyelországban kipattant kémkedési üggyel kapcsolatban az USA és több NATO-ország jelezte gyanúját, hogy Kína a titkosszolgálatokkal való együttműködésre kötelezi elektronikai cégeit.

Nógrádi György: Kína globális játékos akar lenni

Az USA már csak katonai téren tekinti Oroszországot az első számú riválisának, minden más területen Kína visszaszorítására koncentrál – vélekedett a biztonságpolitikai szakértő.

Kihívások előtt

Rosszabbak voltak 2018 világpolitikai fejleményei, mint a 2017-es évé, de még mindig jobbak, mint amilyenek 2019-ben várhatók.

Erőfitogtatás az Azovi-tengeren

A geostratégiailag kulcsfontosságú terület miatt az elmúlt hónapokban kiéleződött a feszültség Kijev és Moszkva között a hajózás, illetve a halászati jogok miatt.

Kísért a múlt

Ha megszűnik az INF-egyezmény, akkor Oroszország szabad kezet kap arra, hogy a földrész mélyét is elérő rakétákat telepítsen.

Tortaszeletek

A németországi muzulmánok sérelmezték, hogy ha Breiviknél ki lehetett mondani, hogy pszichésen terhelt, miért nem mondják ki ugyanezt a muzulmán terroristákra is.

Nem elmélet, a Soros-hálózat maga a valóság

A The Wall Street Journal volt munkatársa szerint el kell ismerni a liberális újságírók részéről is, hogy bizony számos tüntetés hátterében Soros-finanszírozás áll.
46 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.