2022. január 24., hétfő, Timót napja

Címke: viharjelzés

10 cikk 1/1 oldal

Újítások lesznek a Balatonnál

A Balatonon a következő szezonra bővítést, korszerűsítést hajtanak végre a rendszeren, amelynek része lesz három, teljesen új technológián alapuló, a vízben felállított állomás is.

Kezdődik a viharjelzés a nagy tavainkon

Folytatódik a jelzőrendszer tökéletesítése, négy balatoni lámpát, az akalit, a zánkait, a révfülöpit és az ábrahámhegyit LEDES világításura cserélték.

Véget ért a szezonális viharjelzés a tavaknál

Jóval több vihart jeleztek idén az április 1. és október 31. között működő viharjelző rendszerek a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál, mint tavaly.

Újra üzemel a viharjelző berendezés a Fertő tó magyar oldalán

Kicserélték a viharjelző berendezést a fertőrákosi kikötőben, így csütörtöktől újra működik a viharjelzés a tó magyar oldalán is – tájékoztatta a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi Polgárőr Egyesület elnöke az MTI-t.

Másodfokú viharjelzést adtak ki öt keleti megyére

Másodfokú viharjelzést, vagyis narancs riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdán.

Szombaton elindul az országos viharjelző rendszer a nagy tavakon

Április 1-jén, szombaton elindul az országos viharjelző rendszer működése az ország négy nagy taván, a rendszer tesztjét szerdán, Siófokon végezték el a katasztrófavédelem, a vízi rendészet és a meteorológiai szolgálat vezetői.

Befejeződött a szezonális vihar-előrejelzés a tavainkon

Október utolsó napján befejeződött a szezonális viharjelzés a magyarországi nagytavaknál; a Balatonnál több, a Tisza-tónál kevesebb, a Velencei-tónál hasonló mértékű volt a viharjelzések fenntartási ideje, mint egy évvel korábban – közölte Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőn az MTI-vel.

Bajba kerülhet a meteorológiai szolgálat balatoni viharjelzése

Alapjaiban veszélyezteti a Balatoni Viharjelző Obszervatórium munkáját, hogy engedélyt adtak egy magánépítkezésre a szomszédságában. Az Országos Meteorológiai Szolgálat fellebbezett az engedély kiadása ellen – tájékoztatta Horváth Ákos meteorológus, az obszervatórium vezetője szerdán az MTI-t.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.