2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: Victor Vasarely

9 cikk 1/1 oldal

Két évszázad lenyomata

A nemrég újranyílt Szépművészeti Múzeum az egyiptomi és görög-római művészet mellett a XVIII. század végéig mutatja be az egyetemes és a magyar művészet történetét

Pécsett állítják ki Vasarely papírvirágait

A nagy kaliberek találkozását hozta létre Kárpáti Tamás gyűjtő sok-sok évvel ezelőtt, amikor hazai nagyságok emblematikus tárgyait képzőművészek fantáziájára bízta.

Ihlető papírformák a fiókból

Az op-art világhírű magyar származású képviselője, Victor Vasarely fiókjából előkerült geometrikus papírformák ihlették a szentendrei Erdész Galéria szombaton nyílt tárlatát.

Vasarely relikviái ihlette kortárs munkákból nyílik kiállítás Szentendrén

Victor Vasarely papírkivágásainak felhasználásával 25 kortárs képzőművész készített festményeket, szobrokat, fotókat, illetve más installációt a Hungarikon-gyűjtemény számára, ebből a különleges kollekcióból nyílik kiállítás április 14-én, a szentendrei Erdész Galériában.

Művek méltó kiállítótérben

Restaurálták és vadonatúj kiállítással nyitották meg a Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeumát hétfőn a budapesti Zichy-palotában.

Victor Vasarely reklámgrafikáiból nyílik kiállítás Pécsett

Victor Vasarely harminchárom – Roland Bonias magángyűjteményéből származó – reklámgrafikájából nyílik kiállítás kedden a világhírű képzőművészről elnevezett pécsi múzeumban – közölte a Janus Pannonius Múzeum (JPM) hétfőn az MTI-vel.

Victor Vasarely tiszteletére avattak emléktáblát Pécsett

Victor Vasarely születésének 110. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak a világhírű képzőművész tiszteletére a róla elnevezett – negyven évvel ezelőtt megnyílt – pécsi múzeumban szombaton.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.