2020. október 26., hétfő, Dömötör napja

Címke: VI. Fülöp

13 cikk 1/2 oldal

Keserédes madridi alkotmányünnep

Az alkotmányt két oldalról támadják a politikai erők, miközben a katalán vezetés az elszakadásért küzd, és a szélsőjobboldal is megjelent a politikai palettán.

Spanyol levélváltás

Katalónia vezetése nem öntött tiszta vizet a pohárba, így továbbra is kérdéses, hogy Carles Puigdemont elnök egy héttel korábban kinyilvánította-e a független katalán államot.

A Franco-diktatúra utáni első demokratikus választásokra emlékeztek Madridban

A Franco-diktatúra (1936-1975) utáni első demokratikus választások 40. évfordulójára emlékeztek Madridban a parlament alsó házában szerdán, azonban több párt is a távollétével tüntetett, a katalán nacionalisták pedig transzparensen követelték a függetlenségi népszavazás megtartását.

Megbízás Rajoynak

Ugyanaz a forgatókönyv játszódik le a spanyol politikában, mint fél évvel ezelőtt. Egyik párt sem szerzett a kormányzáshoz szükséges többséget.

A spanyol király Mariano Rajoyt bízta meg kormányalakítással

VI. Fülöp spanyol király Mariano Rajoy ügyvivő kormányfőt, a júniusi parlamenti választásokon győztes konzervatív Néppárt (PP) miniszterelnök-jelöltjét bízta meg csütörtökön kormányalakítással, aki elfogadta a felkérést.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.