2023. február 1., szerda, Ignác napja

Címke: versenyjog

7 cikk 1/1 oldal

Már vizsgálódik a versenyhivatal

Megégethetik magukat az ultrafapadosok a kézipoggyászszabályok miatt, miszerint mindkét cég fizetőssé tette a kis méretű gurulós bőröndök elszállítását.

Több millió eurót fizethet néhány elektronikai cég

Több mint százmillió euró bírságot szabott ki négy, elektronikai cikkeket gyártó cégre az Európai Bizottság – közölte a Deloitte Legal. Az uniós versenyhatóság tavaly februárban indította az eljárásokat, mert azt feltételezte, az érintett cégek megszabják, hogy online kereskedőik milyen áron értékesíthetik termékeiket az interneten.

Óriásbüntetés a keresőóriásnak

A büntetés oka, hogy az amerikai internetes óriásvállalat visszaélt erőfölényével az Android operációs rendszert használó okostelefonok és tabletek esetében.

A reklámban eltúlozták a gyerekvitamin hatását

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. (Pfizer) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott Multi-tabs Multi Kid étrend-kiegészítő készítménye népszerűsítésekor, mert megtévesztő látszatot keltett a termék használatáról.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.