2022. június 25., szombat, Vilmos napja

Címke: versek

19 cikk 1/2 oldal

Magyarnak lenni igenis jó

Országos turné: nyolcvannyolc helyszínen koncertezik a Kiss Kata Zenekar. Főleg hátrányos helyzetű települések általános iskoláit keresik fel negyvenperces műsorukkal.

Humoros és elgondolkodtató

A szögligeti születésű, Miskolcon élő Fecske Csaba József Attila-díjas költő most megjelent, Kiűzetés című kötete a „negyvenvalahanyadik” a sorban.

Keresztút Pilinszky és Bukowski közt

Száraz verset írni a legnehezebb. Hazánkban Pilinszky János volt mestere a lassú, tömör, végzetszerű állításokkal kitartón az ég felé menetelő verselésnek.

Újratöltött magyar versek

A Q – Klasszikusok Újratöltve célja nem komolyabb, mint komolytalannak lenni, nem több, mint megszólítani a fiatal közönséget.

Ma van a magyar nyelv napja

Ma van a magyar nyelv napja, amelyet közös versmondással, szavalóversenyekkel és díjkiosztókkal ünnepelnek országszerte.

Koszorúzás Arany János sírjánál

Arany János ma is látható síremléke csak halála után három évvel, 1885-ben készült el, kora két elismert művészének közös alkotásaként.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.