2023. február 3., péntek, Balázs napja

Címke: vers

42 cikk 1/5 oldal

Credós fohász a hazáért

Ivaskovics József pályaképében van valami, ami a régi énekmondókat, nyughatatlan polihisztorokat, hazánk és kultúránk nagy újrafelfedezőit idézi.

Meredek lépcső

Körvonalazódik egy újabb irodalmi nemzedék. Negyven szerző verse, prózája az Olvassatok ELTE-seket! című kötetben.

Kelet zsenije magyarul

A szépkönyv-fetisiszták nagyon figyeljenek: 50 ghazal címmel olyan gyönyörű kiadvány jelent meg Síráz városának, a Pécsi Testvérvárosi Egyesületnek és a Magyar Pen Clubnak a közös kiadásában, amelyik mind a külcsín, mind a belbecs tekintetében megfelel a legmagasabb kívánalmaknak, és kézbe venni is gyönyörűség. A kötet előszavait a két testvérváros, Pécs és Síráz polgármesterei jegyzik.

Nem játék, véresen komoly költészet

Aki már a könyvcímben is vállalja, hogy kötött formában, jelesül hexameterben versel, valószínűleg nem az amatőr játszadozás terepének tekinti a költészetet.

Határátmosóvá eltintatengeredem

A Magyarország Babérkoszorúja díjjal 2016-ban, a Kossuth-díjjal pedig 2018-ban kitüntetett Farkas Árpád 1944-ben született Siménfalván.

A kiszolgáltatottság összes szenvedése

Muszka Sándor a jellegzetes népi humorból megalkotta Sanyi bát, az azonos című könyv főhősét, és fergeteges rövidtörténetekben tárja elénk a székely lét mindennapjait.
42 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.