2024. május 27., hétfő, Hella napja

Címke: vérengzés

16 cikk 1/2 oldal

Őrizetbe vettek egy francia dzsihadistát Dzsibutiban

Őrizetbe vettek Dzsibutiban egy francia dzsihadistát, aki a gyanú szerint segítette a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztősége elleni 2015-ös támadást végrehajtó testvérpárt – jelentette be pénteken Florence Parly védelmi miniszter.

Vérengzést tervezett a gimnazista

Bíróság elé állítottak egy tizenhat éves fővárosi gimnazista fiút, aki több diáktársának is utalt arra, hogy az amerikai iskolai vérengzések mintájára gimnáziumában lövöldözést tervez.

Teljes titokban készült a vérengzésre Paddock

Egy Amerikában vitatott, de be nem tiltott eszközzel alakította át két fegyverét is Stephen Paddock, aki legalább 59 embert megölt és több mint ötszázat megsebesített.

Brutális vérengzést tartott az Iszlám Állam a szíriai falvakban

Legalább hatvanhét ember – köztük tizenöt civil – életét vesztette, miután az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet fegyveresei a szíriai kormány fennhatósága alatt álló falvakat támadtak meg a közép-szíriai Hama tartományban – közölte egy emigráns szervezet.

Az ISIS vállalta magára az isztambuli vérengzést

A radikális szervezet a világhálón közzétett üzenetében Törökországot a „kereszt védelmezőjének”, a szilveszteri mulatságot pedig a hitehagyók ünnepének nevezi.

Vérengzés Mexikóban: megölték egy család tucatnyi tagját

Egy család 11 tagjával, köztük öt gyerekkel végeztek ismeretlen fegyveresek a mexikói Tamaulipas állam fővárosában, Ciudad Victoriában; röviddel a családirtás után a városban megöltek még négy embert, két férfit és két nőt.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.