2020. február 17., hétfő, Donát napja

Címke: vendégmunkások

6 cikk 1/1 oldal

Kínai, vietnami, pakisztáni vendégmunkások jöhetnek a magyar építőiparba

Akár 3-5 éven belül reális opció lehet kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetése, hogy megoldják a magyarországi építőipari cégek munkaerőhiányát – mondta Scheer Sándor, a Market Zrt. elnök-vezérigazgatója a csütörtöki Világgazdaságban.

Vendégmunkáshullám érte el Németországot a Nyugat-Balkánról

Legálisan dolgozó nyugat-balkáni vendégmunkások tízezrei jelentek meg Németországban egy új szabály révén, amelyet a nemzetközi migrációs válság miatt vezettek be – írta hétfőn a Die Welt című német lap a szövetségi munkaügyi ügynökség (BA) adatai alapján.

Vendégmunkás is kevés van

Elsősorban Szerbiából, Ukrajnából, valamint Romániából érkeznek dolgozók. A cégek a magyar ajkúakat látnák szívesen, ám elsősorban a munkaerőhiány kezelése a cél.

Több országban kilométeres dugók alakultak ki a határátkelőknél

Nem csak Magyarországon, a röszkei határátkelőhelynél, hanem Európa több országában is több kilométeres kocsisorok alakultak ki a hazautazó vendégmunkások, illetve a nyaralni indulók miatt – hangzott el az M1 aktuális vasárnap kora délutáni híradójában.

A Föld magányosai

Az apró, ám olajban gazdag monarchiák féltékenyen őrzik kincset érő útleveleiket, nem terjesztve ki az állami gyámságot az ott élő vendégmunkások tömegeire.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.