2022. augusztus 14., vasárnap, Marcell napja

Címke: vendégek

12 cikk 1/2 oldal

Rendőrség: nincs jele, hogy újabb Novicsok-mérgezés történt volna

A rendőrség hétfő hajnali tájékoztatása szerint semmiféle jel nem utal arra, hogy a délnyugat-angliai Salisbury városának egyik éttermében előző este megbetegedett két ember Novicsok típusú idegméreg-hatóanyagtól lett volna rosszul.

Panaszkönyv

Miközben a vevőnek joga van elkérni a panaszkönyvet, ilyen lehetősége nincs az eladónak, felszolgálónak, jegykezelőnek és mindenféle, a nyaralók szolgálatát végző embernek.

Szállodaszövetség: nőttek a szállodák bevételei a vizes vb-nek köszönhetően

Hozzátette: a szállodák csaknem teltházzal üzemeltek a verseny ideje alatt, a foglaltságuk több mint 90 százalékos volt a tavaly júliusi 85 százalékot követően. Részletes adatok a következő hónapban lesznek majd – mondta. A Danubius Hotels Group szállodalánc tájékoztatása szerint júliusban a budapesti szálláshelyeik, így a 2 margitszigeti Danubius hotel is teltház közelében, 90 százalékos telítettséggel üzemelt. A magas foglaltság már a tavalyi, tavaly előtti évben is jellemző volt, de a vizes világbajnokság miatt az átlagárban jelentős, 45 százalékos növekedés volt az előző év hasonló időszakához képest. Mácsai Péter, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget és a Danubius Grand Hotel Margitsziget igazgatója elmondta: a bevételeik jelentős növekedését köszönhették a sporteseménynek. Budapest iránt jelentősen megélénkült a kereslet, a FINA Masters, a Forma I. és a Sziget Fesztivál szintén sok, reményeik szerint visszatérő vendéget hoz, szeptemberre pedig szintén rekord foglaltságra számítanak. A kiemelkedő év végén újabb felújításokat kezdenek a szállodáikban – tette hozzá Mácsai Péter.

Bor- és virágünnep Akaliban

Nyitott pincék várják a vendégeket a Fenye- és a Leshegyen, ahol a borok és mandulás sütemények kóstolgatása közben a páratlan panoráma is megcsodálható.

Egy hónapos nyári vásár Lellén

Elmaradhatatlan „kelléke” a balatonlellei nyárnak a helyi vásár. A helypénzből évenként több tízmillió forint folyik be az önkormányzathoz, amely az üdülőövezet összkomfortosítására fordítja a bevételt.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.