2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: vendégéjszaka

14 cikk 1/2 oldal

Tömegek az autópályákon

Nemcsak a bevásárlóközpontok teltek meg az elmúlt napokban, az autópályákon, a közutakon és egyes határszakaszokon is jelentős torlódások alakultak ki.

Már nem luxus a többszöri nyaralás

Honfitársaink biztonságosnak és megfizethetőnek tartják a belföldi turisztikai szolgáltatásokat, sokan évente többször is elutaznak az országon belül – derül ki az iparági tapasztalatokból.

Csökkenhet a forgalmi adó a hazai szálláspiacon

Élvonalba kerül a magyarországi turizmus a kelet-közép-európai versenyben, ha a szálláshely-szolgáltatás 18 százalékos áfakulcsa az uniós átlag 10,98 százalék körüli szintjére csökken.

Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek

Mintegy 1,4 milliárd forint szállásdíj­bevételt és tízszázalékos forgalomnövekedést ért el a Balaton­tourist Kft. által üzemeltetett 12 tó körüli kemping a nyáron.

Májusban is nőtt az idegenforgalom

Májusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 6,9, a belföldi vendégeké 4,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az összesen 2,42 millió vendégéjszaka 5,8 százalékkal haladta meg a tavaly májusit – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Újra virágba borulnak az ország közterei

A Virágos Magyarország verseny 1994 óta borítja virágba a fél országot: a legkisebb falvaktól a nagyvárosokig több száz település vesz részt benne.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.