2020. január 22., szerda, Vince, Artúr napja

Címke: vélemények

18 cikk 1/2 oldal

Fontos, hogy több gyerek szülessen

A Fidesz szerint a családvédelmi nemzeti konzultáció meghirdetésekor a kormányt az a mindent felülíró szükségszerűség vezette, hogy minél több gyermek szülessen.

Eltérő időzónák, eltérő vélemények

Regionális különbségek miatt kezdeményezték a finnek az Európai Unióban húsz éve kötelező óraátállítás megszüntetését, ami hamarosan az Európai Parlament elé kerül.

Az olasz sajtó a Salvini-Orbán találkozóról

Matteo Salvini és Orbán Viktor találkozójával a milánói prefektúra épületében létrejött az Emmanuel Macron francia elnökkel szembeni európai szövetség – kommentálta az olasz Liga kormánypárt vezetője és a magyar miniszterelnök előző napi megbeszélését a La Stampa című olasz napilap szerdán.

Több európai állam vezetője is támogatásáról biztosította a spanyol kormányt

Több európai állam támogatásáról biztosította pénteken a spanyol kormányt, amely arra készül, hogy az alkotmány 155-ös cikkére hivatkozva menessze a barcelonai kormányt és átvegye a közvetlen irányítást Katalóniában. Miután a katalán parlament függetlenségi pártjai megszavazták a független „Katalán Köztársaság” létrehozását célzó javaslatot, az Európai Unió több vezetője is sietett leszögezni: kizárólag Spanyolországot tekintik tárgyalópartnerüknek.

Olasz vagy magyar, ahogy éppen tetszik

Jó egy hete Alex Giorgetti, a Canottieri Napoli 29 éves vízilabdázója dobta bele a követ az álló vízbe, amikor közölte, hogy szívesen játszana a magyar válogatottban.

Erdélyi elemzők: az összefogás és a magyarellenesség is serkentette a magyar választókat

Erdélyi magyar elemzők szerint a magyar pártok összefogása, „az Orbán-kormány népszerűségátvitele” és a román hatalomnak az utóbbi időben történt barátságtalan megnyilvánulásai állnak annak a hátterében, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben indult magyar összefogás listája a magyarok romániai számarányának megfelelő támogatottságot szerzett a vasárnapi parlamenti választásokon.

London generációs harca

Történelmi veszteségként beszélnek a Brexitről a londoni fiatalok, akik az idősebb korosztályt okolják David Cameron miniszterelnök kudarcáért.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.