2020. október 28., szerda, Simon, Szimonetta napja

Címke: Vegyifegyver-tilalmi Szervezet

5 cikk 1/1 oldal

Elindultak a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet szakértői Dúmába

Elindultak szombaton a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) szakértői Dúmába - közölte az orosz külügyminisztérium. Az OPCW küldöttsége több nap késéssel kezdheti meg helyszíni vizsgálatát a kelet-gútai városban, ahol a nyugati országok szerint a szíriai kormányerők április 7-én vegyi fegyvert vetettek be.

A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet megerősítette az idegméregre vonatkozó brit megállapításokat

A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) csütörtökön Hágában kiadott állásfoglalásában megerősítette London korábbi megállapítását, amely szerint a Novicsok néven emlegetett méreganyagot használták Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija súlyos mérgezéséhez. A szervezet ugyanakkor a mérgező anyag forrását és felelősöket nem nevezett meg.

Átfogó vizsgálatot követelnek a szíriai gáztamadás ügyében

A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) átlátható vizsgálatát követelte a szíriai, Idlíb tartománybeli Hán Sejkún településen április 4-én történt feltételezett szaringáz-támadással összefüggésben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn Moszkvában.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.