2020. június 7., vasárnap, Róbert napja

Címke: védővám

12 cikk 1/2 oldal

Fokozódhat az amerikai védővám-hadakozás

Jan von Gerich, a Nordea elemzője szerint azzal, hogy nem volt földcsuszamlásszerű demokrata győzelem, Trump még inkább ráerősíthet eddigi, sokat kritizált gazdaságpolitikai lépéseire.

Egyre fontosabb lehet a fogyasztás

Egyre több a bizonytalanság a német gazdaság rövidtávú kilátásaival kapcsolatban. Fő külpiacunk érezheti meg leginkább az Egyesült Államok által kirobbantott védővám-hadakozást.

Az Egyesült Államok újabb kínai árukra tervez védővámot kivetni

Az Egyesült Államok további 200 milliárd dollár értékű kínai termékre tervez védővámot kivetni – derül ki abból a listából, amelyet az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalójának hivatala tett közzé helyi idő szerint kedden este Washingtonban.

Készül hazánk a vámháborúra

Hatályba léptek az Egyesült Államok Kínával szembeni első védővám-intézkedései, amelynek minden bizonnyal komoly hatása lesz a világgazdaság egészére.

Károkat okozhat a kereskedelmi háború

Ugyan a viszály leginkább az amerikai és kínai kereskedelmi kapcsolatokat érintheti, de mindenképp lesz lecsapódása Európában is.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.