2019. július 23., kedd, Lenke napja

Címke: védelmi kiadások

30 cikk 1/3 oldal

Olasz külügyminiszter: a védelmi kiadások tovább csökkennek jövőre

Az olasz védelmi kiadások szintje az idén a bruttó hazai termék (GDP) 1,15 százalékát éri el, és jövőre a kiadások tovább csökkennek – jelentette ki Enzo Moavero Milanese olasz külügyminiszter, megtorpedózva ezzel az amerikai kormány erőfeszítéseit, hogy a NATO-tagállamok növeljék védelmi ráfordításaikat.

Merkel: a szövetségesek elkötelezték magukat, hogy hozzájárulnak a védelmi kiadásokhoz

A NATO-tagországok nagyon komoly megbeszélést folytattak a védelmi kiadásokról, és határozottan elkötelezték magukat amellett, hogy komolyan hozzájárulnak a költségekhez, alkalmazkodva a változó biztonsági helyzethez – jelentette ki Angela Merkel német kancellár Brüsszelben, a kétnapos NATO-csúcstalálkozó után csütörtökön.

Trump megduplázná a NATO védelmi kiadásait

Példátlan bizalmatlanság, barátságtalan hangulat és az érdekkülönbségek nyílt összeütközése árnyékolta be szerdán a kétnapos NATO-csúcstalálkozó első napját.

Bolgár elnök: Trump megduplázná a védelmi kiadások elvárt szintjét

Donald Trump amerikai elnök felszólította a NATO tagállamait, hogy emeljék védelmi kiadásaikat a bruttó hazai termékük (GDP) 4 százalékára, a korábbi hivatalos elvárás duplájára – közölte szerdán Rumen Radev bolgár államfő a szövetség brüsszeli csúcstalálkozójának szünetében.

A németek nem támogatják a védelmi kiadások növelését

A németek többsége nem ért egyet azzal, hogy Németországnak a bruttó hazai termék (GDP) 1,5 százalékánál többre kellene emelnie védelmi kiadásai mértékét – ismerteti a dpa német hírügynökség megrendelésére a YouGov közvélemény-kutató cég által készített felmérés eredményét a Die Welt című konzervatív német lap szerdai száma.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.