2024. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: vasúti járműgyártás

15 cikk 1/2 oldal

Utazás emeletes vonattal

További nyolc emeletes KISS motorvonat szállításáról írt alá tegnap szerződést a MÁV-Start és a Stadler a Dunakeszi Járműjavító Kft. telephelyén.

Tízmilliárdért bővíti gyárát a Stadler

Megkapta az építési engedélyt a Stadler legújabb beruházási terve, amellyel a szolnoki forgóvázüzemének kapacitását kívánja megduplázni a svájci központú vasúti járműgyártó cégcsoport.

Pótműszak a vagongyárban

A közbeszerzési eljárások lezárultával megindulhatott a magyar fejlesztésű távolsági személykocsik sorozatgyártása a MÁV szolnoki járműjavítójában.

Új vasúti időszámítás

A Siemens és az Alstom egyesülésének végrehajtása még csak most kezdődik meg. Ez nem lesz könnyű és egyszerű folyamat, számos feszültséget hordozhat magában.

Emeletes vonat Dunakesziről

Minden eddigi Stadler-vonatnál magyarabbak lesznek a MÁV-Start emeletes motorvonatai. Nemcsak a kocsitestek, de a forgóvázak is a cég szolnoki gyárában készülnek majd, a betétkocsikat pedig az állami dunakeszi járműjavítóban szerelik össze – mondta el lapunk kérdésére korábban Szepessy Tamás ügyvezető igazgató.

Vonatokhoz fejleszt fékberendezést a Knorr-Bremse

Mintegy 270 millió forintot nyert el a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest vasúti fékek fejlesztésére a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.