2023. február 3., péntek, Balázs napja

Címke: Vásáry Tamás

18 cikk 1/2 oldal

Rezeg a húr, porlik a gyanta

Oláh Vilmos lelkének a mélységeihez enged közelebb a The Violin Alone című amerikai dokumentumfilm, amelynek múlt héten volt a magyarországi díszbemutatója az Urániában.

Szentek, szörnyek

Vásáry Tamás zongoraművész és karmester könyve nem zenetudományi értekezés, hanem izgalmas olvasmány tele érdekességgel, művek ajánlatával.

Két magyar dirigens a mezőnyben

Mi, magyarok számos világhírű karmesterrel büszkélkedhetünk, és számos világhírű karmester lépett fel nálunk az idők folyamán.

A 85 éves Vásáry Tamást köszönti az M5 kulturális csatorna

A 85 éves Vásáry Tamást köszönti az M5 kulturális csatorna szombat este, amely a Hétvégi elépő című műsorban készített riport mellett este egy rendhagyó portréfilm vetítésével is tiszteleg a világhírű zongoraművész és karmester előtt.

Közös hullámhosszon

Újdonság a Csillagok a stúdió­ban című kamarasorozat is, amelyben a szimfonikus zenekar és az énekkar számos művésze működik majd közre szóló- és kamaraprodukciókban.

Két hangverseny, egy napon, egy helyszínen

A Magyar Rádió Gyermekkórusa karácsonyi fellépésein az egyetemes európai és magyar zeneszerzők adventi és az ünnepkörhöz kapcsolódó gyermekkari, valamint leánykari műveiből mutat be darabokat.

Áder János: Meg kell védeni a határainkat

Országszerte Szent István királyra emlékeztek az augusztus 20-i ünnepségeken, több szónok a kereszténység értékeinek megőrzésére szólított fel.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.