2022. augusztus 19., péntek, Huba napja

Címke: vásárlók

11 cikk 1/2 oldal

Adatbázissal segíti a tűzifát vásárlókat a Nébih

Adatbázisban gyűjti a jogszerűtlen tűzifahirdetések adatait a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), hogy ezzel is segítse a vásárlókat – hívta fel a figyelmet Nagy Dániel, a hivatal erdészeti igazgatóságának igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Az idei fekete pénteken csaknem 1,1 millió vásárlást várnak a kereskedők

A magyarországi kereskedők az idei fekete pénteken (Black Friday) 25-30 milliárd forint forgalomra, csaknem 1,1 millió vásárlásra számítanak. A webáruházak 62 százalékánál lesz elérhető az akció – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi index kutatás-sorozatának idei negyedik felméréséből.

Megduplázná a gombafogyasztást a kamara

A hazai vásárlók a termelés növekedése ellenére sem tesznek sokszor a kosarukba gombát, az egy személyre eső fogyasztás alig éri el a másfél kilogrammot.

A fiatalok az alacsony ár miatt vesznek hamis termékeket

A fiatalok (a 15-24 év közötti korosztály) csaknem háromnegyede – 72 százalék – az alacsonyabb ár miatt vesz hamis terméket – közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) csütörtökön az MTI-vel.

Az áfacsökkentés húzta januárban a vásárlásokat

Felülmúlta a várakozásokat a kiskereskedelem értékesítésének bővülési üteme az év elején. Az élelmiszerüzletek forgalmát a csökkentett áfájú termékek iránti keresletélénkülés húzta.

Etetnek

Kiderült, a külföldi multinacionális cégek sok esetben silányabb színvonalú termékekkel árasztják el térségünk országait, mint Európa nyugati felét.

Békéltető testület: egyre tudatosabbak a vásárlók

A vásárlók egyre tudatosabbak, egyre többen ismerik, és élnek jogaikkal, a vállalkozások pedig együttműködőbbek a korábbi évek gyakorlatához képest – mondta Baranovszky György, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) mellett működő Budapesti Békéltető Testület (BBT) elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten az első fél év tapasztalatait értékelve.

Logisztika az online kereskedelemben

Tavaly több mint 22 milliószor vásároltunk terméket online, ebből éves szinten közel 15 millió csomag talált gazdára valamely logisztikai szereplő révén – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös felméréséből.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.