2024. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: várolisták

14 cikk 1/2 oldal

Jövőre tovább csökken a műtétre várók száma

Újabb ötmilliárd forint áll rendelkezésre a várólisták rövidítésére, és a tervek szerint jogszabályba iktatják, hogy minden betegnek a lehető legkorábbi műtéti időpontot kell felajánlani.

Ötvenezer CT-vizsgálat volt idén daganatgyanú miatt

Mintegy tízezer betegnél már kimutatták a CT-vizsgálatok az elváltozást abból a több mint ötvenezer esetből, amelynél daganatgyanú miatt kérték az orvosok a diagnosztikai eljárást.

Magyar Hírlap: csökkent a várólistán lévők száma

A múlt hónapban 27 ezer 149-en vártak valamilyen egészségügyi beavatkozásra, miközben ugyanez a szám öt évvel ezelőtt még hetvenezer volt – írja csütörtöki számában a Magyar Hírlap.

Megfordultak a romló tendenciák

Az egészségügyet korábban jellemző romló tendenciákat az elmúlt hét évben sikerült megfordítani, bár ezen a téren még sok a teendő – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériu­mának egészségügyért felelős államtitkára a járóbeteg-konferencián Balatonfüreden.

Radikálisan rövidültek a műtéti várólisták

2012-ben még 70 ezer beteg volt műtéti előjegyzési listán, 2017 elejére a számuk 28 ezer alá csökkent, miközben évente Magyarországon csaknem 180 ezer beavatkozást végeznek.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.