2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: Vancsura József

16 cikk 1/2 oldal

Megpihenhetnek a gazdák, vége a betakarításnak

A rekordtermés a kukorica esetében elmaradt, az aszályos időjárás miatt a tavalyinál mintegy kétmillió tonnával kevesebb, 6,7 millió tonna kukorica kerülhetett le a földekről.

A szárazsággal is küzd a mezőgazdaság

A szántóföldeken, valamint a gyümölcsösökben is nagy gondot okoz a hőség, valamint a csapadék hiánya. A kárfelmérést csak a következő hetekben tudják elvégezni a gazdák.

Befejeződött az őszi búza aratása

A terveknek megfelelően befejeződött az őszi búza aratása az országban – mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Nagy károk a gyümölcsösökben

Bár az elmúlt napokban helyenként jelentős mennyiségben lehullott csapadék felüdülést jelentett a földeknek, a viharok egyes térségekben alaposan megtépázták a termést.

Elverte a jég a hazai búzatáblákat

Még a tavalyi gabona jó része sem kelt el: az export január–februárban ugyan jelentősen megnőtt, de még így is jókora mennyiség vár eladásra.

Kezdődnek a tavaszi munkák

Ott, ahol nem esik az eső, elindulhatott a talaj előkészítése, a következő napokban pedig a tavaszi vetés is megkezdődhet.

Fordulat ígérkezik a piacon

A hosszú hónapok óta tartó gyengélkedés után biztató jelek érkeztek a világ árutőzsdéiről. A kukorica ára vélhetően elérte mélypontját, és a búza esetében is enyhén felfelé indulhatnak az árak.

Kezdődik a búza aratása

Mennyiségben és minőségben is jó termést várnak a jövő héten kezdődő búzaaratástól a gazdálkodók. Az optimista várakozásokat ugyanakkor beárnyékolja az alacsony árszint.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.