2020. szeptember 26., szombat, Jusztina napja

Címke: vám

26 cikk 1/3 oldal

Megkezdte vámháborúját Donald Trump

Washington 25, illetve tízszázalékos büntetővámot vetett ki az európai uniós, a mexikói, valamint a kanadai acél- és alumíniumipari termékekre.

Oroszország válaszlépésre készül az amerikai importvámok miatt

Orosz állítás szerint az Egyesült Államok elzárkózott attól, hogy egyeztessen az acél- és alumíniumtermékek importjára kivetett vámok ügyében, azért Moszkva a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) fordul, hogy jelezze: ellenlépéseket léptethet életbe.

Egyforintnyi vám ötvenet termel

Érdemi haszon remélhető attól, ha a távol-keleti gazdasági szereplők például nem Hamburgot vagy Kopert választják a vámkezelés helyszínéül, hanem Budapestet.

Több konténerimport, magasabb vámbevétel

Jelentősen megugrott a Budapesten végzett vámkezelések száma, mivel egyre több áru érkezik Kínából. Ezenkívül elindult az első közvetlen tehervonat is Kínába.

Sok pénzt hozhatnak a kínai konténerek

Versenyeznek az EU-ban azért, hogy melyik tagállam végezhesse el a Kínából érkező áruk vámkezelését, a vetélkedésbe Magyarország is beszállt – erről beszélt lapunknak Varga Mihály.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.