2019. március 26., kedd, Emánuel napja

Címke: válság

337 cikk 1/34 oldal

Nemzetközi kapcsolattartó csoport alakul a Venezuelai válság kapcsán

Február 7-én, csütörtökön tarják a Venezuelával foglalkozó nemzetközi kapcsolattartó csoport miniszteri szintű alakuló ülését Uruguay fővárosában, Montevideóban – közölte közös nyilatkozatában Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Tabaré Vázquez uruguayi elnök vasárnap.

Izrael elismerte Guaidót Venezuela ideiglenes államfőjeként

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök elismerte Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament elnökét ideiglenes államfőként a hivatalban lévő elnök, Nicolás Maduro helyett – jelentette a helyi média.

Megosztott a világ Venezuela sorsát illetően

Három táborra osztódott a világ a venezuelai elnök személyének elismerésé­ben: Oroszország mellett Kína és többek közt Törökország is a hivatalban lévő elnököt, Nicolás Madurót támogatja.

Véget érhet a Maduro-éra

Végéhez közeledhet a venezuelai dráma, miután szerdán az ellenzéki vezető ideiglenes elnöknek nevezte ki magát, és új választást sürgetett.
337 cikk 1/34 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.