2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: vállalkozásfejlesztés

11 cikk 1/2 oldal

Kiemelkedő a startupok szerepe az üzleti innovációban

A kis- és középvállalkozások üzleti innovációjában kiemelkedő az induló, startup vállalkozások szerepe – mondta Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Támogatás a külhoni fiatal vállalkozóknak

Főként vissza nem térítendő támogatások kiírása várható az első negyedévben annak a programnak a részeként, amely a külhoni magyar fiatal vállalkozókat támogatja idén mintegy 750 millió forinttal – közölte a Magyar Idők megkeresésére a Miniszterelnökség. A program megvalósítását a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága koordinálja majd.

A sikerpályázatokat várják a cégek

Drasztikus bürokráciacsökkentéssel és a korábbi sikerpályázatok tömeges elindításával lehetne felgyorsítani az új európai uniós ciklusban adható támogatások felhasználását.

Százmilliárdok munkahelyteremtésre

Csaknem háromszázmilliárd forintnyi támogatást kaptak 2010 óta munkahelyteremtésre és -megőrzésre a hazai kkv-k a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból.

Egyszerűbb lesz pályázni az új uniós fejlesztési időszakban

A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszakban egyszerűbb szabályok vonatkoznak a pályázaton induló vállalkozásokra – mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség államtitkára szerdán az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottsága szerdai ülésén, Budapesten, ahol testület tájékoztatót hallgatott meg a kkv-k számára rendelkezésre álló uniós forrásokról.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.