2022. január 24., hétfő, Timót napja

Címke: Valentin nap

10 cikk 1/1 oldal

Beárazott szerelem

Bár a katolikus egyház nem tekinti ünnepnek, a keresztény mártírnak emléket állító Valentin-nap világszerte megállíthatatlanul terjed a szerelmesek között.

Betiltották a Valentin-napot

Betiltották a hatóságok Indonézia és Pakisztán bizonyos részein a Valentin-nap megünneplését, azzal az indokkal, hogy a romantikus hagyomány alkalmi szexuális kapcsolatokra sarkallja az embereket, továbbá szembemegy a kulturális normákkal.

Betiltották a Valentin napot

Egy pakisztáni bíró Iszlámábádban betiltotta a Valentin nap megünneplését, mivel meglátása szerint a „Nyugat importterméke” szöges ellentétben áll az iszlám tanításaival.

Változatlanul a desszert és a virág a legnépszerűbb Valentin-napon

Változatlanul a desszert és virág a legnépszerűbb Valentin-napon, de az átlagosnál több fogy italokból és a szíves díszítésű ajándékokból; az ünnephez kapcsolódó termékek forgalma többszörösére nő február 14-e közeledtével az MTI által megkérdezett áruházláncok szerint.

Láthatatlan vizuális szerelmi költészet

Szilágyi Ákos Ká és Bá című verseskötete nemcsak alcímében ( El Kazovszkij emlékműve) kötődik a festőművészhez, hanem borítóján is El Kazovszkij Magas csendélet című festménye szerepel.

Házasodjon autóban!

Megkezdi működését az ország első drive thru házasságkötőhivatal-hálózata, két helyszínen, egy hónapos próbaüzemmódban – mától.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.