2023. október 2., hétfő, Petra napja

Címke: válás

25 cikk 1/3 oldal

Egyszülős családban is teljes lehet az év vége

A mindössze fél éve működő Egyszülős Központra és az általuk kínált közösségi programokra, támogatásra hatalmas igény van: hazánkban körülbelül háromszázezer egyszülős család él.

A kötény eltakar

Ma már tudom, hogy nem véletlenül mondogatta a nagymamám, hogy az asszony köténye arra való, hogy takarjon, mert régen is volt mit.

Demográfus: növekszik a házasság időtartama

Növekszik a házasság időtartama, ha a házastársak válnak, ezt egyre később teszik. 2016-ban a válásokkal végződő házasságok átlagosan 14,7 éve tartottak, a kimondott válások csaknem egyharmada húszéves vagy még hosszabb házasságnak vetett véget - mondta Makay Zsuzsanna, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének demográfusa csütörtökön egy könyvbemutatóval egybekötött sajtóbeszélgetésen.

A magyar család az első

A családok pénzbeli támogatása a nemzeti össztermék öt százalékát teszi ki, ami Európában majdhogynem egyedülálló, valamint csökkent az abortuszok száma is.

Tovább apadt az ország lélekszáma

A születésszám csökkenése és a halálozások emelkedése jelentősen növelte a népesség természetes fogyásának mértékét 2017-ben.

Családpolitikai fordulat történt

Az elmúlt nyolc évben a kabinet megduplázta a családpolitikára fordított támogatást, tényleges népesedési fordulatot is el tudtak érni.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.