2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: vágósertés

3 cikk 1/1 oldal

KSH: tovább emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak augusztusban

Augusztusban a mezőgazdasági termelői árak 3,2 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakáét, ami a növényi termékek árának 0,6 százalékos, illetve az élő állatok és állati termékek árának 7,4 százalékos növekedéséből tevődik össze – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növényi termékek ára először emelkedett az elmúlt egy évben, az élőállatok és állati termékek áremelkedése pedig tovább lassult.

KSH: szeptemberben 3,8 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak

Szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak 3,8 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 7,3 százalékos csökkenéséből, illetve az élő állatok és állati termékek 2,1 százalékos árnövekedéséből tevődött össze – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kétéves csúcsra ugrott a sertéshús termelői ára

Tovább emelkedett júliusban a mezőgazdasági termékek ára éves összevetésben, a korábbi időszakkal ellentétben azonban nemcsak a növényi termékek drágulása húzza felfelé az indexet, hanem az állati termékek ára is nőtt az említett időszakban. A mezőgazdasági termékek összességében 1,2 százalékkal drágultak az előző év azonos időszakához viszonyítva, ezen belül a növényi termékek ára 1,2, az élő állatok és állati termékeké pedig 1,1 százalékkal nőtt.
3 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.