2020. november 24., kedd, Emma napja

Címke: vadgazdálkodás

11 cikk 1/2 oldal

Kilőtték a második veszélyes tusnádfürdői medvét

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei Tusnádfürdő határában szombat este kilőtték a városba bejáró második veszélyes medvét is – közölte az MTI-vel Rafain Zoltán, a vadásztársulat elnöke.

Vadásznapon az államtitkár

Magyarország vadállománya kiemelkedő értékű természeti kincs, melyet meg kell őriznünk a jövő generációi számára – fogalmazott az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára.

Elmélkedés a vadászatról

Vadászni az egyik legősibb, legszebb emberi tevékenység. Vadászat nélkül nincs vadgazdálkodás, nincs vadvédelem, nincs karbantartott vadállomány – s persze vaddisznópörkölt sincsen.

Új irányítási rendszer a magyar vadgazdálkodásban

Új irányítási rendszert, a tájegységi fővadászi intézményrendszert hozták létre az új vadászati törvény alapján annak érdekében, hogy a magyar vadgazdálkodás világszínvonalú legyen – mondta a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai tanácskozáson, a FeHoVa-n.

A parlament célkeresztjében a magyar vadászat

A magyar vadászat, vadgazdálkodás ismét dobogós lehet a globális versenyben a vadászati törvény átszabásával – mondta Pechtol János az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.