2019. április 19., péntek, Emma napja

Címke: vaddisznó

11 cikk 1/2 oldal

Vaddisznótours

Vajon hogyan hat az ember megállíthatatlannak tűnő terjeszkedése a növény- és állatvilág képviselőire? Alkalmazkodnak? Eltűnnek?

Nincs ellenszer

Korábban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal külterületén kilőtt vaddisznóban, múlt vasárnap a Nógrád megyei Mátrakeresztes közelében elhullott két állatban mutatták ki az afrikai sertéspestis vírusát.

Vaddisznók és sakálok a Balatonnál

Befogóketrecekkel próbálja összegyűjteni az üdülőterületen flangáló vaddisznókat az önkormányzat, ám az aranysakálok ellen még nincs kialakult harcmodor Révfülöpön.

Afrikai sertéspestist mutatott ki vaddisznóban a Nébih

Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki vaddisznóban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma szombaton, a fertőzött tetemet Heves megyéből szállították be vizsgálatra a hatósághoz.

Jutalom az elhullott vadért

Több mint 558 ezer eurót, vagyis mintegy 175 millió forintot biztosít a kormány az afrikai sertéspestis elleni védekezésre az idén.

Városlakó erdei állatok

Bármilyen szokatlan is még, hozzá kell szoknunk egyes erdei állatfajok jelenlétéhez. A nyest, a róka, valamint több ragadozómadár-faj sem számít már ritka vendégnek Budapesten.

Kiirtják a vaddisznókat Lengyelország keleti határa mentén

Kiirtják a vaddisznókat Lengyelország keleti határa mentén, hogy elejét vegyék egy házi sertések és vaddisznók esetében rendkívül ragályos vírusfertőzés, az afrikai sertéspestis elterjedésének – jelentette be kedden a lengyel mezőgazdasági minisztérium.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.