2022. augusztus 19., péntek, Huba napja

Címke: Václav Havel

13 cikk 1/2 oldal

Rekordszámú utast kezelt az idén a prágai Václav Havel repülőtér

Több mint 16 millió utast kezelt december 11-ig a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér, ami új rekordot jelent. Az év végéig az utasok száma meghaladja a 16,8 milliót, ami éves összehasonlításban 9 százalékos növekedést fog jelenteni – derül ki a repülőtér hétfői közleményéből.

Az üldözött legenda

Bő egy hónappal nyolcvanegyedik születésnapja előtt elhunyt a kortárs cseh szín(film)művészet egyik legismertebb alakja, Jan Tříska.

Pont a szomorú tündérmese végén

A rendszerváltás után Cáslavská 1989-ben Václav Havel államfő tanácsadója lett sportügyekben, megválasztották a Cseh Olimpiai Bizottság elnökének.

Megtalálták Václav Havel 1977-es börtönnaplóját

Megtalálták Václav Havel volt cseh emberi jogi aktivista, későbbi csehszlovák, illetve cseh köztársasági elnök naplóját, amelyet első bebörtönzése idején 1977-ben vezetett a prágai Ruzyne börtönben.

A közmédia tematikus nappal emlékezik a V4 alapítására

Tematikus nappal emlékezik a közmédia hétfőn a visegrádi csoport 25 évvel ezelőtti alapítására – mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője az MTI-nek.

Emlékművet kapott Prágában Jan Palach

Jan Palach 1969 január 16-án a Vencel-téren felgyújtotta magát, hogy tiltakozásra bírja Csehszlovákia lakosságát az ország szovjet megszállása ellen.

Régiós nemzetek szövetsége

A rendszerváltás után 25 zavaros, átmeneti, bizonytalan évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy szembenézzünk a döbbenetes tapasztalattal.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.