2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: üzleti bizalmi index

6 cikk 1/1 oldal

Ismét csúcsot ért el a konjunktúraindex

Júniusi történelmi csúcsa után júliusban tovább emelkedett a GKI konjunktúraindexe, az üzleti várakozások minden korábbinál optimistábbak lettek.

Történelmi csúcson az üzleti bizalom

Szeptemberben az üzleti szférán belül történelmi csúcsukra kerültek az ipari várakozások, s további emelkedésével újabb historikus tetőpontjára jutott az építőipar bizalmi index.

Jelentősen nőtt a kicsik üzleti bizalma

A vállalati háttérjellemzők szerint a döntően exportáló, az építőipari, a részben külföldi tulajdonban álló, illetve a 100–249 fős cégek üzleti bizalma nőtt jelentősen.

GKI: történelmi csúcsot ért el a konjunktúraindex júliusban

Júliusban történelmi csúcsot ért el a GKI konjunktúraindexe, a felmérések több mint húszéves története során még soha nem volt olyan magasan, mint most júliusban – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

GKI: 2,5 éves csúcsára jutott a konjunktúraindex márciusban

Márciusban már ötödik egymást követő hónapban emelkedett a GKI konjunktúraindexe; a változások egyik alkalommal sem voltak jelentősek, de az index így is 2,5 éves csúcsára jutott – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Korábbi szintjén maradt itthon az üzleti bizalom

Magyarországon az üzleti bizalom szintje az előző negyedévben tapasztalthoz képest nem változott: továbbra is 30 ponton áll a 2016. októberi adatfelvétel tanúsága szerint – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete a legfrissebb konjuktúraadat-felvételek alapján.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.