2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: usa

4002 cikk 1/401 oldal

Kína, a panda (2.)

Az USA harcba indult a mai kínai államfő, Hszi Csin-ping két stratégiai célja ellen. Azaz támadja az egy út, egy övezet céljait, amelyek lényege az USA kiszorítása vagy legalábbis háttérbe szorítása.

Irakból tartaná szemmel Iránt Trump

Barhám Száleh iraki államfő hétfőn közölte: Washington nem kérte Bagdad engedélyét ahhoz, hogy miközben fenntartják az amerikai katonai jelenlétet Irakban, szemmel tartsák Iránt is.

Szívás

Fél évszázada beszélik, hogy a legnagyobb dohánygyártó cégek füves cigaretta bevezetésére készülnek. Ám most úgy tűnik, hogy valósággá válhat az elképzelés.

Japán kerülhet az amerikai-kínai szembenállás középpontjába

A közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló (INF) szerződés végleges felmondása következtében újabb amerikai rakétákat fognak telepíteni az ázsiai-csendes-óceáni térségbe, és Japán, ahol katonai amerikai támaszpontok működnek, a Washington és Peking közötti szembenállás középpontjába került majd – vélte vasárnap a baloldalinak tekintett Aszahi Simbun című országos japán napilap.

Az atomfegyverzet a rendszer túléléséhez kell

Kritikus hónap előtt állunk Észak-Korea atomfegyver-mentesítése ügyében – idézett tegnap a The Korea Herald egy neve elhallgatását kérő szöuli képviselőt.
4002 cikk 1/401 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.