2022. október 6., csütörtök, Brúnó, Renáta napja

Címke: Uránia Nemzeti Filmszínház

50 cikk 1/5 oldal

Csak egy lépéssel az angyalok mögött

Barátságok, intimitás, életképek egy zárt ortodox közösségről és Bukarest legszegényebb negyedéről – többek között ezeket a témákat láthatjuk a 13. Román filmhéten.

Nők, sorsfordító döntések

November 7. és 9. között mutatják be az Uránia Nemzeti Filmszínházban az Euró­pai Parlament filmművészeti díjára, a Lux-filmdíjra jelölt alkotásokat.

Caravaggio pokoljárása

A Caravaggio – Vérről és lélekről című filmet Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik, országszerte pedig számos filmszínházban látható lesz.

Ma kezdődik a Budapesti Klasszikus Film Maraton

Egy filmes konferenciával és a restaurált Mephisto gálavetítésével ma kezdődik a Budapesti Klasszikus Film Maraton, amelyen több mint 60 filmet láhat a közönség szombatig a főváros mellett Egerben és Győrben is.

Holnap moziba, holnapután háborúba mennek a fiúk

Lengyelország területe 1795 és 1918 között az orosz, a porosz és a Habsburg Birodalom között volt felosztva, és ez az állapot csak 1918-ban, az első világháború végén szűnt meg.

Becstelen csonkítás

Az Uránia Nemzeti Filmszínház bemutatta Jelenczki István Reményik Sándorról készített portréfilmjét, amely pontos képet fest a költőről és Trianon traumájáról is.

A táncztól a táncosnőig

A magyar film újra szárnyal, a nemzetközi fesztiválok nemcsak elmaradhatatlan szereplője, de rendre begyűjti a legnagyobb seregszemlék díjait.
50 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.