2020. július 12., vasárnap, Izabella, Dalma napja

Címke: unortodox gazdaságpolitika

14 cikk 1/2 oldal

Visszaköszönne a régi világ

A kormányváltással visszaköszönne az a régi világ, amikor a bankok, a brókercégek, az offshore háttérbe ágyazott alapítványok érdekei kerülnének előtérbe – mondta Boros Imre közgazdász.

A közélet dementorai

Amikor a csőd széléről kellett visszarángatni a magyar gazdaságot, akkor a számukra szokatlan intézkedéseket a közgazdaságtan törvényeivel ellentétesnek minősítették.

Tavaly szidták, most lemásolták a magyar ötletet

Varga Mihály a Magyar Időknek kifejtette: láthatóan a nyugati tagállamoktól sem áll távol az unortodox gazdaságpolitika, amennyiben felismerik, hogy a saját pénzükről van szó.

Az alap

A magyar kormány sikereit egyre többen elismerik, azok előtt már a hírhedt – az unortodox lépések kezdetén még szörnyülködő – londoni elemzők is fejet hajtanak.

Kövér László: 2014-ben jól döntöttek az emberek

A választópolgárok jól döntöttek, amikor 2014-ben ismét a Fidesznek szavaztak bizalmat, hiszen immár három éve tartósan emelkednek a reáljövedelmek és növekedik a fogyasztás.

Lökés a gazdaságnak

Washingtonban hajlamosak elfelejteni, hogy a magyarok évek óta a vártnál jobb eredményeket produkálnak makrogazdasági szinten.

Beérett a magyar unortodoxia

Pár hónap alatt nagyot fordult a világ a hazai pénz- és tőkepiacon, néhány összevetésben pedig rá sem lehet ismerni az egykor a régió fekete bárányaként emlegetett Magyarországra.

Méltatja hazánkat a brit lap

Elismerő cikket közölt a Financial Times brit üzleti lap hazánk gazdasági teljesítményéről. A szerző kiemelte: habár sokaknak nem tetszett Orbán Viktor miniszterelnök unortodox gazdaságpolitikája, annak pozitív eredménye már látszik. Közben londoni elemzők is valószínűnek tartják, hogy még idén felminősíti hazánkat a harmadik nagy hitelminősítő, a Moody’s is.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.