2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: uniós források

81 cikk 1/9 oldal

Az EB elismeri, hogy hazánk hatékonyan használja fel az uniós forrásokat

Magyarország az élen jár az uniós források lehívásának tekintetében. László András, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért felelős miniszteri biztosa az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy fogalmazott: a 2018-as lehívott pénzekkel Magyarország 31 százalékon áll a lehívási aránnyal. Ez egy kiemelkedő arány. Élen járunk a régió országai között és a 27 százalékos uniós arányt is messze felülmúljuk.

Élen járunk az uniós források lehívásában

Az ITM államtitkára kiemelte, a fejlesztéspolitikai eredmények azért valósulhattak meg 2018-ban, mert a magyar gazdaság erős, és a magyar költségvetés helyzete stabil.

Balatoni András: Nem szabad az uniós forrásokat túlmisztifikálni

A magyar hitelezésben van elég potenciál, hogy az uniós források esetleges csökkenését szükség esetén kompenzálja – jelentette ki Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank Előrejelzési és Elemzési Igazgatóságának vezető elemzője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A magyar bankrendszer van annyira egészséges, hogy egy dinamikus növekedést finanszírozzon – tette hozzá.

Magyarország mellérendelt partner kíván lenni

Az Európai Bizottság miközben csökkentené a felzárkózásra szánt uniós forrásokat, ezzel párhuzamosan növelné az innovációra költött forrásokat, de ezeket az innovációban egyébként is élen járó országok között osztanák szét – mondta György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár Napi aktuális című műsorunkban. Az államtitkár szerint ha a bizottságnak fontos az EU fejlesztése, a tervezett két százalék helyett húsz százalékra emeli a magyaroknak és a régiónak szánt innovációs forrásokat.

Még több mint kétszázmilliárd forintoz juthatnak a cégek

A pályázatok között többek között van gyakornokok foglalkoztatására szóló program, iparjogi pályázat, nagyvállalati képzési támogatás, valamint munkahelyi bölcsődék létrehozására szolgáló forrás.
81 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.