2021. október 24., vasárnap, Salamon napja

Címke: uniós csúcs

11 cikk 1/2 oldal

Angela Merkel egyre jobban elszigetelődik

Nem készül el a menekültügyet európai uniós szinten szabályozó teljes csomag a tagállami vezetők szerdán kezdődő csúcstalálkozóján – közölte kedden Angela Merkel német kancellár.

Megkezdődött az uniós állam- és kormányfők találkozója Brüsszelben

Megkezdődött az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója csütörtökön Brüsszelben, az ülés középpontjában az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnéséről szóló tárgyalások és a migrációs válság kérdései állnak.

Béna kacsák uniós csúcsa

Különös európai uniós csúcs kezdődik csütörtökön Brüsszelben, ahol éppen a legfontosabb tagállam vezetője, Angela Merkel van kényes helyzetben.

Elővigyázatossági okból miatt megváltoztatták a csúcs helyszínét Brüsszelben

Az eredeti tervekkel ellentétben az Európai Tanács régi székházában rendezik meg az uniós állam- illetve kormányfők csütörtökön kezdődő kétnapos csúcstalálkozóját, miután a nemrég átadott új épületet egy héten belül már másodszor kellett kiüríteni a konyhában szivárgó mérgező füst miatt.

Nem tabu a határvédelem

Lassan többségivé válik az az álláspont az Európai Unióban, amelynek értelmében az EU területén kívül kellene menekülttáborokat létrehozni.

Brüsszel elengedte Cameron kezét

Politikai elemzők szerint rossz előjel, hogy az Európai Parlament, illetve annak elnöke nem adott biztosítékot a briteknek.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.