2024. július 23., kedd, Lenke napja

Címke: UNESCO

103 cikk 1/11 oldal

Kéket csak kékfestőtől!

Gyönyörű, kék, magyar és európai. A kékfestés hagyománya a múlt héten felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára a mauritiusi fővárosban folyó ülésen.

Felkerült a reggae az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára

Felkerült a reggae zenei műfaj az emberiség szellemi kulturális örökség listájára – jelentette be csütörtökön az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) illetékes bizottsága Port Louis-i tanácskozásán.

A japán golgota csendje

Évszázadokig üldözték őket, a második világháborúban még atombomba is pusztította templomaikat, most már végképp megtört a ,,csend”.

Újabb kultikus helyek kerültek fel az UNESCO világörökségi listájára

A németországi Naumburg gótikus katedrálisát, a dél-spanyolországi Medina Azaharát, a hajdani Córdobai Kalifátus székhelyét, az észak-olaszországi Ivrea város Olivetti-féle iparnegyedét és több más régészeti emléket is felvett vasárnap a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) a bahreini Manámában ülésező illetékes bizottsága.
103 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.