2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: UMDSZ

17 cikk 1/2 oldal

Kárpátaljai magyar stratégia kidolgozását javasolja az UMDSZ

Kárpátaljai magyar stratégia kidolgozását javasolja a kárpátaljai magyarság oktatási rendszerének megőrzése és a közösség megmaradása érdekében az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöksége csütörtökön Beregszászon kiadott nyilatkozatában.

Kárpátaljai magyar egység

Több mint 64 ezer aláírást gyűjtöttek össze a kárpátaljai magyarságszervezetek, tiltakozásul az ukrajnai kisebbségek oktatási és nyelvi jogainak tervezett korlátozása elle

Kárpátaljai szervezetek üdvözlik az ukrán-magyar miniszterelnöki találkozót

Közös nyilatkozatban üdvözölte Volodimir Hrojszman ukrán és Orbán Viktor magyar miniszterelnök 2016. november 26-án tartandó budapesti találkozóját a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ), fontos előrelépésnek nevezve az eseményt a kétoldalú kapcsolatok erősítése terén.

Nagyon fontos a nemzetiségi béke megőrzése Kárpátalján

Nagyon fontos a nemzetiségi béke megőrzése Kárpátalján, amely a hazánk, és mi mindent megteszünk azért, hogy a helyzet továbbra is stabil maradjon – jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője vasárnap a Tiszaújlakon tartott Turul-ünnepségen.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.