2023. december 7., csütörtök, Ambrus napja

Címke: Ukrán Biztonsági Szolgálat

10 cikk 1/1 oldal

Teljes harckészültségbe helyezték az ukrán hadsereget

Teljes harckészültségbe helyezték az ukrán hadsereget, válaszul az „orosz agresszióra” az Azovi-tengeren – jelentették hétfőn ukrán hírportálok, idézve az ukrán vezérkar közleményét.

Ukrajna nyomást gyakorol hazánkra

Ukrajnának nincs jogalapja a beregszászi magyar konzul kiutasítására, ezért Magyarország az ilyen cselekedetekre a viszonosság elvén alapuló választ fog adni – jelentette ki Szijjártó Péter.

Ukrán hackerek állítólag feltörték Putyin tanácsadójának email-fiókját

Egy magát CyberJuntának nevező ukrán hackercsoport azt állítja, hogy sikerült feltörnie Vlagyiszlav Szurkovnak, Vlagyimir Putyin orosz elnök tanácsadójának email-fiókját, s a megszerzett levelek szerinte bizonyítják az orosz politikus részvételét Ukrajna destabilizálására, kárpátaljai szakadár törekvések felerősítésére irányuló akciók kitervelésében – számolt be csütörtökön az ukrán sajtó.

Vádat emeltek egy kárpátaljai lakos ellen március 15-i beszéde miatt

Szeparatizmus miatt vádat emelt a Kárpátalja megyei ügyészség egy kárpátaljai lakos ellen, aki Ukrajna államhatárainak a módosítását szorgalmazta az 1848-49-es forradalom és szabadságharc munkácsi emlékművénél március 15-én tartott beszédében.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.