2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert napja

Címke: újságíró-gyilkosság

16 cikk 1/2 oldal

Nemzetközi nyomozást sürget az ENSZ-főbiztos a Hasogdzsi-ügyben

Nemzetközi vizsgálatot sürgetett Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa a meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyében szerdai genfi sajtótájékoztatóján, amelyen egyebek mellett az Iszlám Államra és a hszincsiang-ujguri kínai átnevelő táborokkal kapcsolatos jogsértésekre is kitért.

Erdogan: Rijád adós az újságíró-gyilkosság végrehajtóinak megbízójával

A szaúdi hatóságoknak választ kell adniuk arra a kérdésre, hogy ki küldte október elején Isztambulba a szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi elleni gyilkosság végrehajtóit – hangoztatta Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton a szíriai helyzetről Isztambulban tartott török-orosz-francia-német csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatón.

Horváth József: Sok országnak állhat érdekében adatgyűjtés Szaúd-Arábiában

Dzsamál Hasogdzsi egy nagy befolyással bíró család sarja volt, amely fegyverkereskedelemmel is foglalkozott. Az újságíró szembekerült az uralkodó házzal, kapcsolatrendszere révén pedig vette a bátorságot ahhoz, hogy bemenjen Isztambulban a konzulátusra, amely a végén az életébe került – jelentette ki Horváth József biztonságpolitikai szakértő az utóbbi napok eseményei kapcsán az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Az Európai Parlament fegyverembargó bevezetését javasolja Szaúd-Arábiával szemben

Fegyverembargó bevezetését javasolja Szaúd-Arábiával szemben csütörtökön elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament, amely szerint független, nemzetközi vizsgálatra, illetve egységes uniós fellépésre van szükség Dzsamál Hasogdzsi ellenzéki újságíró meggyilkolásának ügyében.

Az amerikai pénzügyminiszter még korainak tartja a szankciókat Rijád ellen

Koraiak lennének a Rijád elleni esetleges szankciók, ugyanakkor Dzsamál Hasogdzsi újságíró meggyilkolásának szaúdi magyarázata sem „elégséges” – vélekedett Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter vasárnap Jeruzsálemben újságíróknak nyilatkozva. Közben a szaúdi külügyminiszter a Fox televízióban új változattal állt elő a gyilkosságról.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.