2019. április 19., péntek, Emma napja

Címke: új lakások

93 cikk 1/10 oldal

Vidéken nő az építési kedv

Ami a tényleges kínálatot illeti, a hirdetési oldal adatai szerint ja­nuár elején Budapesten mintegy 2250, a vidéki nagyvárosokban pedig több mint nyolcszáz új építésű lakásból lehet válogatni.

Fordulat jöhet az albérletek piacán

Az előző években elindult építkezések jelentős része idén fejeződik be, az új lakások megjelenése pedig fordulatot hozhat az albérletek piacán.

Építkezik az agglomeráció

A statisztikai hivatal friss összeállítása szerint az új lakások kétharmada továbbra is Budapesten, valamint Pest és Győr-Moson-Sopron megyében épül.

Szabadulnának a korábbi vevőktől

A fogyasztóvédők szerint egyre gyakoribb, hogy az eladó különböző okokra hivatkozva felbontaná a szerződést, mert most már jobb áron tudná értékesíteni a szóban forgó ingatlant.

Nem lesz kaotikus helyzet

Számos vita kerülhető el a kormány ötszázalékos lakásáfát rendező javaslatával az építési vállalkozók szakszövetsége szerint.

Még öt évig megmarad a kedvezményes lakásáfa

További öt évig érvényben marad 2019 után is a kedvezményes lakásáfa azon ingatlanokra, amelyek már építési engedéllyel rendelkeznek, illetve amelyeket bejelentettek.

Jövőre sem áll le a lakáspiac

Miközben többen azzal riogatnak, hogy 2019 után leállnak a lakásépítések, már most bőven vannak olyan nagyobb beruházások, amelyek 2020-ban vagy később készülnek csak el.

Plusz egy szoba a csokból

Vidéki nagyvárosokban akár egy plusz kisszobára is elegendő lehet a használt lakás vásárlásához felvehető, átlagosan másfél millió forintnyi családi otthonteremtési kedvezmény.
93 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.