2024. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: új kormány

17 cikk 1/2 oldal

Sztálintól Pol Potig és tovább

Macron elnök nemcsak arra fog ügyelni, hogy megfelelő arányban legyenek nők és férfiak, fehérek és nem fehérek a kormányban, de arra is, hogy legyen homoszexuális kormánytag is.

A szenátus bizalmat szavazott Conte kormányának

Conte és kabinetje 171 igen szavazatot kapott a 315 fős szenátusban. Huszonöt szenátor tartózkodott, míg 117-en nem szavaztak bizalmat a pénteken beiktatott kormánynak.

Megtartotta alakuló ülését az új kormány

Tájékoztatása szerint első ülésén a kabinet megalkotta a kormány tagjai feladat- és hatásköréről szóló rendeletét, valamint memorandumot fogadott el a kárpátaljai magyarság védelme érdekében.

Orbán Viktor: mi vagyunk Európa jövője

Magyarország és Közép-Európa országai adják az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját – mondta a miniszterelnök a kormánytagok kinevezését követően a parlamentben.

Tíz minisztériummal alakulhat meg az új kormány

Az előző kormányzati ciklusban ugyancsak tíz minisztérium működött. A miniszterelnök részletes feladat- és hatáskörét a jövőben kormányrendelet állapítja meg.

Orbán Viktor bejelentette a kormány tagjait

A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. A magyar emberek döntésének megfelelően hazánk új kormánya nemzeti kormány lesz.

Új irány jön a gazdaságban

Már az új kormány megalakulását követően a kabinet asztalára kerül az a teljes körű, részletesen kidolgozott, átfogó gazdaságstratégiai javaslatcsomag.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.