2024. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: uganda

24 cikk 1/3 oldal

Sokan meghaltak földcsuszamlások következtében Ugandában

Legkevesebb 25 ember, köztük négy gyerek életét vesztette csütörtökön a kelet-ugandai Bududában, miután a megáradt folyó következtében földcsuszamlások alakultak ki – jelentette a helyi katasztrófavédelem.

Afrikai tapasztalat a migráció kapcsán

Uganda külügyminisztere tökéletesen megérti Magyarország bevándorláspolitikáját. A kelet-afrikai állam saját népét fogadja be a határon túlról.

Feldühített elefánt ölt meg egy nyolcéves fiút

Nyolcéves fiú halálát okozta egy elefánt Ugandában, az állatot azzal dühítettek fel a gyerekek, hogy kövekkel dobálták – közölte egy helyi vadőr szerdán.

Magyarország különleges szakmai partnerként tekint Ugandára

Magyarország különleges szakmai partnerként tekint Ugandára – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára Okello Oryem, ugandai külügyminiszter-helyettessel folytatott tárgyaláson szerdán Budapesten, a tárca által az MTI-nek eljutatott közlemény szerint.

Az ebolához nagyban hasonlító vírus jelent meg Ugandában

Az ebolával rokon betegség kórokozója jelent meg Ugandában, az afrikai ország Kenyával határos vidékén. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki tájékoztatása szerint akár több százan is megfertőződhettek a Marburg-vírussal.

A szúnyogok mint csúcsragadozók

Inváziójukat sem katonák, sem vámosok, sem egekbe emelkedő betonfalak, sem nemzeti határok nem tudják feltartóztatni – a szúnyogokról van szó.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.