2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: tűzhányó

8 cikk 1/1 oldal

Ezreket evakuáltak az ismét kitörő guatemalai Fuego vulkán környékéről

Ismét kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guatemalában, a tűzhányó környékén lévő településekről nagyjából négyezer embert evakuáltak, s ezrek menekültek biztonságos helyre – közölte hétfőn a közép-amerikai ország katasztrófavédelmi hatósága és a Prensa Libre című helyi hírlap.

Kitört a Soputan tűzhányó Celebeszen

Kitört szerdán a Soputan tűzhányó Celebesz szigetén, Indonéziában, és négy kilométer magas hamufelhőt lövellt a magasba – tudatta a helyi katasztrófavédelem.

Mintegy félszázszor tört ki az Anak Krkatau Indonéziában

Negyvenkilenc alkalommal tört ki pénteken Indonéziában az Anak Krakataunak – Krakatau gyermekének – is nevezett tűzhányó, a hatóságok két kilométeres sugarú körre növelték a vulkán körüli biztonsági övezetet – közölte egy helyi tisztviselő.

Vulkánkitörés Guatemalában – megindult a nemzetközi segítségnyújtás

Megindult a nemzetközi segítségnyújtás Guatemalának a Fuego vulkán vasárnapi kitörését követően - közölte kedden Heinz Hiemann, a közép-amerikai állam elnökének szóvivője. Legfrissebb adatok szerint legkevesebb 75 ember vesztette életét a tűzhányó kitörése miatt.

Vakond fúr a marsi felszínbe

A bolygó belső szerkezetét és folyamatait vizsgálja az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA új Mars-szondája, az InSight, amely már elindult ötszázmillió kilométeres útjára az égitest felé. A Kaliforniá­ból indított szonda november végén landol a Mars Elysium-síkság néven ismert területén.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.