2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: Túrkeve

10 cikk 1/1 oldal

Négyszázmillió forintból újul meg a túrkevei általános iskola

Mintegy négyszázmillió forintból újul meg a túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola két épülete, az ősz elején kezdődő beruházás decemberig tart – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Átadták a Kuncsorba és Túrkeve között felújított útszakaszt

Évtizedekig tartó kátyúzások, toldozások után teljes körűen felújították a Kuncsorba és Túrkeve között lévő, 4203. jelű közút mintegy 3 és fél kilométeres szakaszát. A forgalombiztonságot növelő munkát 60 nap alatt 185,5 millió forintért a STRABEL konzorcium végezte el.

Világhírű Finták és Kordák

Az 1951-ben Dankó Imre által alapított intézmény Magyarország első termelőszövetkezeti, majd szobormúzeuma volt, 1967-től viseli mai nevét.

Visszavonul Sallai Róbert Benedek

Az LMP-s politikus, aki MSZP–Jobbik-együttműködést szorgalmaz 2018-tól már nem akar parlamenti képviselő lenni, inkább visszamegy Túrkevére gazdálkodni.

Juhászfesztivál cukormázzal

Miközben a kormányt ostorozza Sallai R. Benedek, s arról beszél, hogy közpénzekhez szinte csak a fideszes holdudvar jut, lakóhelyén, Túrkevén van, aki összerezzen a neve hallatán.

Feljelentés az összedőlt túrkevei szélmalom miatt

Büntetőfeljelentést tett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) csütörtökön a két nappal korábban összedőlt utolsó túrkevei szélmalom miatt – tájékoztatta a hivatal az MTI-t, hozzátéve: a további szükséges lépéseket is haladéktalanul megteszik az ügyben.

Összedőlt az utolsó túrkevei szélmalom

Összedőlt az utolsó túrkevei szélmalom, amely a 19. századból származott – erősítette meg a vagyonkezelést végző Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársa.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.