2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: túlzsúfoltság

10 cikk 1/1 oldal

Ultimátumot adott az EJEB Romániának a börtönök túlzsúfoltságának enyhítésére

Ultimátumot adott az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Romániának kedden: úgy rendelkezett, hogy Bukarest fél éven belül dolgozzon ki ütemtervet a börtönök túlzsúfoltságának enyhítésére, a büntetésvégrehajtó intézményekben uralkodó körülmények ugyanis sértik az Emberi Jogok Európai Egyezménynek az kínzás és megalázó büntetés tilalmáról szóló cikkelyét – tudatta kedden a román média.

Közvita Bukarest közterein

A felfüggesztett büntetéssel sújtottak is kegyelemben részesülnének, köztük több, elsősorban korrupcióért elítélt baloldali politikus.

Jövőre indul a börtönépítés

A kormány a megközelítőleg 102 milliárd forintból megvalósuló beruházással a börtönök túlzsúfoltságán és a munkaerőpiaci helyzeten akar javítani.

Továbbra is túlzsúfoltak a magyar börtönök

Annak ellenére is túlzsúfoltak a magyar büntetés-végrehajtási intézetek, hogy tavaly négy börtönben összesen nyolcszázzal nőtt a férőhelyek száma.

Hatezer amerikai rabot bocsátanak szabadon idő előtt

Az amerikai igazságügyi minisztérium október végén mintegy hatezer kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt elítélt őrizetes idő előtti, ellenőrzött szabadlábra helyezésére készül – közölte kedden internetes kiadásában a The Washington Post amerikai napilap.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.