2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: tudós

12 cikk 1/2 oldal

Hátraszaltó kilencvenkét évesen a tengerbe

Szent-Györgyi Albert édesapja 800 hektárnyi nógrádi területen gazdálkodó, ügyes, talpraesett ember volt. Nagybátyja, Lenhossék Mihály a budapesti egyetem anatómia tanszékét vezette.

Dévénytől lefelé

Nemzetközileg becsült tudós és a modernitás képviselője volt Németh Antal, aki 27 évesen a ma is forrásként használt színművészeti lexikont szerkesztette.

Beck Mihály emlékére

A hétfőn elhunyt tudós több mint 250 tudományos publikáció és számos ismeretterjesztő írás szerzője vagy társszerzője volt.

Tovább küzdenek Hóman Bálintért

A múlt heti kudarc ellenére nem adja fel, s minden fórumot végigjár, hogy elérje Hóman Bálint teljes rehabilitálását – mondta a Magyar Időknek Varga István ügyvéd.

Jövő májusban új tagokat választ az Akadémia

Nyilvánosságra hozták a Magyar Tudományos Akadémia rendes, levelező-, külső és tiszteletbeli tagjelöltjeire adott ajánlásokat. Összesen 32 levelező tagot jelöltek az MTA rendes tagjának.

Orbán: Nemeskürty István szellemi alapot adott az összefogáshoz

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarországnak ma nem lenne olyan politikai kultúrája, parlamentje és kormánya, amelynek többségét a polgári, nemzeti és keresztény erők adják, ha Nemeskürty István nem tett volna meg mindent ezért.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.