2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: tudomány

496 cikk 1/50 oldal

Tojásból nyerhetik ki a hatóanyagot

Módosított génállományú csirkék olyan tojásokat tojnak, amelyek az ízületi gyulladással és néhány daganattal szemben hatásos vegyület alapanyagát tartalmazzák.

Porlepte Lehetőség

Az Opportunity nevű jármű néhány napja a tizenhatodik idényét kezdte el a vörös bolygón. Tavaly júniusban porvihar tépázta meg a műszereit, azóta nem lehet kommunikálni vele.

Hogyan lopjunk cikket?

A magyar tárgyaló fél nem tudott megegyezni a holland Elsevier kiadóval. Egyesek szerint a szükséges adatokhoz ezután is hozzáférnek a kutatók, mások munkájuk ellehetetlenüléséről beszéltek.

A tavalyi volt a negyedik legmelegebb év a Földön a feljegyzések kezdete óta

A tavalyi volt a negyedik legmelegebb év a Földön a feljegyzések 19. század közepi kezdete óta – derült ki egy független amerikai kutatócsoport elemzéséből, amely szerint 2018 ugyan hűvösebb volt a korábbi néhány évnél, ám ezt az apró hőmérsékletcsökkentést hiba lenne lehűlésként értelmezni.

Lehet, hogy a Földről származott a Holdon talált egyik kőzetminta

A Holdról származó kőzetminták vizsgálatával foglalkozó ausztrál kutatócsoport szerint az egyik kőzetmintáról összetétele alapján erősen feltételezhető, hogy valójában a Földön képződött. Véleményük szerint elképzelhető, hogy a kőzet akkor került a Holdra, amikor egy aszteroida becsapódott a bolygóba több milliárd évvel ezelőtt.
496 cikk 1/50 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.