2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: TTIP

48 cikk 1/5 oldal

Sínen az EU–japán szabadkereskedelem

A megállapodás „eltörli az uniós vállalkozások által fizetett vámok többségét és megnyitja a japán piacot a legfontosabb mezőgazdasági exporttermékek előtt.

Szakértő: Franciaország diplomáciai űrt tölthet be a világpolitikában

Ha Franciaországnak egy jelenlegi diplomáciai űrt betöltve sikerülne közvetítőként fellépnie Oroszország, Németország és az Egyesült Államok között, akkor Emmanuel Macron elnök vezetésével a nagy világpolitikai ügyekben kiterjeszthetné a befolyását – mondta Soós Eszter Petronella, Franciaország-szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel.

Multicégekkel a demokrácia ellen

Az új, eddig soha nem látott beruházási bíróságok jogilag, s ezen keresztül politikailag is egy szintre emelik a multicégeket és a nemzetállamokat.

Németország kihasználja az euró gyengeségét, állítják Trump emberei

Donald Trump amerikai elnök kereskedelmi főtanácsadója azzal vádolta meg kedden Németországot, hogy főbb kereskedelmi partnereivel szemben versenyelőny megszerzésére használja fel a „durván alulértékelt” eurót. Angela Merkel német kancellár azonnal visszautasította az euró árfolyamát is megmozgató kijelentést.

Parázs vita az egyezmény körül

Nincs egységes magyar álláspont az Európai Unió és Kanada között készülő szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban. Míg a Külügyminisztérium támogatja, a politikusok egy része és a szakmai szervezetek ellenzik a megállapodást.
48 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.