2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: trauma

8 cikk 1/1 oldal

Sejtjeikben hordozzák a traumát a bántalmazott gyerekek

Felnőttként is sejtjeikben hordozzák a trauma nyomait a bántalmazott gyerekek – állapították meg kanadai kutatók, akiknek munkája a jövőben segítheti a múltban elkövetett bűnök felderítését.

Együtt keresték a tragédia okait az érintettek

Fórumot tartottak az utazásra autóbuszt biztosító Pizolit Személyszállító Kft. dolgozói, gépkocsivezetők és szerelők, szakértők és érdeklődők részvételével szombaton.

Pszichológiai segítséget nyújt a pedagógiai szakszolgálat

Akár hetekig tartó pszichológiai segítséget nyújt a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak, a tanároknak és szülőknek a veronai buszbaleset okozta trauma feldolgozása érdekében a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat – mondta az M1 aktuális csatorna keddi műsorában a szakszolgálat főigazgatója.

Eljátszott történelem

Az Ön-tér-kép című dokumentumfilm művészi érzékenységgel és szakmai alapossággal tárja a néző elé, milyen folyamatok vezettek a mai magyar társadalom kritikus lelki- és érzelmi állapotához.

A globalizáció mára többpólusúvá fejlődött

Schöpflin György Politika, illúziók, téveszmék című, most megjelent könyvének (amelyet a Századvég Kiadó jelentetett meg) egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy nem lezár, hanem kinyit kérdéseket.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.