2023. február 1., szerda, Ignác napja

Címke: Traian Basescu

30 cikk 1/3 oldal

Traian Basescu a román-magyar diplomáciai kapcsolatok megszakítását követelte

Romániának meg kell szakítania diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal, ha a magyar nemzetpolitikai államtitkár csíkszeredai kijelentése, miszerint „a magyar kormány nem mond le erről a földről”, Budapest hivatalos álláspontját tükrözik – követelte Traian Basescu volt román államfő egy televíziós műsorban.

Visszafelé sült el Basescu fegyvere

Románok tulajdonában lévő boltok is rendeltek az utóbbi napokban azokból a térképekből, amelyek forgalmazása miatt a volt román elnök a Mol-benzinkutak bojkottjára szólított fel.

Kijátsszák a magyarkártyát

Az újabban nacionalista retorikával jelentkező politikus, Traian Basescu volt államfő a „röplapok” miatt a Mol-benzinkutak bojkottálására szólította fel a román gépkocsivezetőket.

Juncker szerint sohasem voltak másodrangú tagállamok az EU-ban

Sohasem voltak másodrangú tagállamok az Európai Unióban, sem olyanok, amelyeket „hátrahagytak” – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke csütörtökön Bukarestben, a román törvényhozókhoz intézett beszédében.

Románia: új év, új kormányfő

Klaus Johannis.aláírta azt az elnöki rendeletet, amellyel kormányalakítási megbízást adott Sorin Grindeanunak.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.